Regiobijeenkomsten over fraudepreventie populair bij (kandidaat-)notarissen

Ruim vijfhonderd (kandidaat-)notarissen hebben de afgelopen weken de regiobijeenkomsten van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) bezocht. Dit zijn er meer dan vorig jaar. Het thema was dit jaar ‘fraudepreventie’.

Met de regiobijeenkomsten wil het bestuur van de KNB in gesprek gaan met haar leden. Op vijf locaties spraken zij met (kandidaat-)notarissen over fraudepreventie. Hoe ver ga je bijvoorbeeld met je cliëntenonderzoek en hoe ga je om met je ministerieplicht en wanneer weiger je dienst? Ook was er bij alle bijeenkomsten een accountant namens de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) aanwezig om te vertellen hoe zij omgaan met fraudepreventie.

Beoordeling
De regiobijeenkomsten werden beoordeeld met een 8. 57 procent van de aanwezigen was notaris, de overige 43 procent kandidaat-notaris.

 

Regiobijeenkomsten 2018-1Bekijk de video van de regiobijeenkomst Amsterdam (2:31 min)

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...