Aantal toegevoegd notarissen met 20 procent toegenomen

Het aantal toegevoegd notarissen staat per 1 juli op 133. Dit zijn er 23 meer dan een jaar eerder. Een toename van 20 procent. Ruim twee derde hiervan is vrouw. De meeste toegevoegd notarissen vallen in de leeftijdscategorie 40 tot en met 49 jaar. Dit blijkt uit de factsheets leden van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) over het tweede kwartaal van 2018.

De optie om naast notaris en kandidaat-notaris, toegevoegd notaris te worden, bestaat sinds juli 2013. Toen begon het notariaat met 7 toegevoegd notarissen. 42 procent van de notarissen is tussen de 50 en 59 jaar oud, aldus de factsheets. Veel kandidaat-notarissen tussen de 30 en 39 jaar, namelijk 36 procent.

Limburg
De factsheet akten laat zien dat in het tweede kwartaal van dit jaar 9.863 akten meer gepasseerd dan hetzelfde kwartaal vorig jaar: 412.862 akten. Dit is een stijging van 2,5 procent. De grootste stijging van het aantal gepasseerde akten is zichtbaar in Limburg. Hier is het aantal met 10 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Flevoland en Friesland is het aantal akten juist licht gedaald.

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...