Meer mensen werkzaam in het notariaat

Het aantal toegevoegd notarissen, kandidaat-notarissen en medewerkers is het derde kwartaal van 2018 gestegen ten opzichte van hetzelfde een jaar eerder. De grootste stijging is zichtbaar bij de toegevoegd notarissen: 21 procent. Dat blijkt uit de laatste factsheets van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). In totaal werken er nu 327 mensen meer in het notariaat dan een jaar eerder.

Het aantal kandidaat-notarissen stijgt met 3 procent en het aantal medewerkers met 4 procent. Het aantal notarissen is nagenoeg gelijk gebleven. Gemiddeld is 70 procent van de personen op een notariskantoor medewerker, 17 procent is kandidaat-notaris en 13 procent (toegevoegd) notaris.

Meer akten
Er zijn 396.987 akten gepasseerd in het derde kwartaal van dit jaar. Een toename van 3.130 akten (1 procent) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Het aantal levenstestamenten is het afgelopen jaar met 38 procent toegenomen. En huwelijkse voorwaarden juist met 32 procent afgenomen. Dit laatste is het gevolg van de nieuwe wet beperkte gemeenschap van goederen die 1 januari is ingegaan.

 

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...