'Ratificeer het Haagse Meerderjarigen­beschermings­verdrag'

De KNB steunt de oproep aan de EU lidstaten om het Haagse Meerderjarigen­beschermings­verdrag 2000 te ratificeren. De oproep maakt onderdeel uit van de aanbevelingen die zijn voortgekomen uit een conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Haagse Conferentie. Het verdrag moet er onder meer voor zorgen dat er duidelijke internationale regels komen over de erkenning van levenstestamenten in internationale situaties.

Momenteel is onduidelijk in welke landen een levenstestament wordt erkend. Tijdens de begin deze maand in Brussel gehouden conferentie kwam dit punt uitgebreid aan de orde. Tot op heden hebben slechts 10 lidstaten het verdrag ondertekend. 

Bescherming
De Raad van Notarissen in Europa, de CNUE, ondersteunt de oproep aan de lidstaten om het verdrag alsnog te tekenen en te ratificeren. De KNB was ook aanwezig op de conferentie en roept de Nederlandse regering op het verdrag te ratificeren.

 

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...