KNB in gesprek met CDA over roep om toezicht

Het CDA wil strengere regels en (eventueel extern) toezicht op onder andere notarissen. Het voorstel maakt deel uit van een ‘offensief’ tegen zware criminaliteit.

CDA-leider Sybrand Buma presenteerde tijdens het CDA-congres het offensief tegen zware criminaliteit. Zo moeten er strengere regels en (eventueel extern) toezicht komen op wat het CDA de ‘tussenlaag tussen de onder- en bovenwereld’ noemt. Daarmee worden advocaten, notarissen en makelaars bedoeld. Ook moet de grens voor melding van ongebruikelijke transacties omlaag.

Uitleg
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) wil meedenken met het CDA en heeft inmiddels toegelicht wat er al allemaal aan toezicht bestaat binnen het notariaat.

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...