Juridische Poort in het teken van Europese verkiezingen

De Europese Unie werkt aan relevante wetgeving voor het notariaat. Denk daarbij aan anti-witwassen, grensoverschrijdende fiscale constructies, het online kunnen oprichten van een bedrijf en regels over beschermde beroepen. Wat betekenen deze verkiezingen voor het notariaat? Dat wordt duidelijk tijdens de Juridische Poort op 8 april.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei. Wat willen de verschillende politieke partijen? In Perscentrum Nieuwspoort lichten Chantal Hakbijl (CDA), Emily van de Vijver (D66), Anne Strijker (CU-SGP), Liesje Schreinemacher (VVD), Sabine Klok (GroenLinks) en Lara Wolters (PvdA) – allen kandidaten voor het Europees Parlement – hun speerpunten toe.

Discussie
Met de Juridische Poort wil de KNB vanuit haar maatschappelijke rol en juridische expertise een bijdrage leveren aan maatschappelijke en politieke discussies op het terrein van veiligheid en justitie. De bijeenkomst begint om 16.45 uur in Den Haag en wordt om 18.00 uur afgesloten met een borrel.

Meer informatie of aanmelden: KNB, Tessa Maas, t.maas@knb.nl, 070 3307122

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...