Logo KNB.nl
English

Als onofficieel recruiter op de koffie

Nienke Westerhof
Nienke Westerhof staand

Basisscholen vrezen klassen zonder leerkrachten, ziekenhuizen sluiten afdelingen en elders in de zorg worden buitenlandse arbeidskrachten ingevlogen. Al maanden gonst het over de personeelstekorten in diverse sectoren. Ook het notariaat kent een groeiend personeelstekort blijkt uit een onderzoek onder 686 (kandidaat-)notarissen. Wat kan het notariaat daar zelf aan doen?

Het lijkt alsof de hoge werkdruk en 'lage' beloning het beroep onaantrekkelijk heeft gemaakt voor jongeren. En dat terwijl juist veel oudere notarissen op het punt staan hun praktijk over te willen dragen en er daarom veel vraag is naar opvolging voor deze notarissen. De (structurele) krapte kan volgens mij niet worden opgelost met zogenoemde 'plakbandoplossingen', zoals het inhuren van zij-instromers en gepensioneerde (kandidaat-)notarissen. Het notarisvak moet structureel aantrekkelijk worden. Betere arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld. En waarom maken we deeltijdwerken op notariskantoren niet eerder een norm dan een uitzondering. Op die manier krijg je een betere balans tussen werk- en privéleven. Overigens zouden meer werkgevers dit mogen doen.

Behapbaar
Hoe zou het dan kunnen? Zowel in het notariaat als daarbuiten? Een slechte work-life balance ligt tegenwoordig in elke sector op de loer. Op ons kantoor hebben we een aantal maanden geleden een systeem ingevoerd voor alle (kandidaat- en toegevoegd) notarissen met de optie een dag thuis te werken. En er wordt al goed gebruik van gemaakt! Verder willen wij uitstralen dat structureel overwerken niet normaal is. De verdeling van het werk wordt periodiek met elkaar besproken en waar nodig wordt er geschoven om de hoeveel behapbaar te maken voor iedereen. En wat denk je van het stimuleren van sporten na het werk. Dankzij zogenoemde zorgovereenkomsten met sportscholen bij ons in het dorp, gaan mijn collega’s steeds meer sporten. Top!

Ongebruikelijke vraag
Punt blijft dat zowel notarieel als juridisch personeel lastig te vinden is. Het aantal (kandidaat-)notarissen dat aangeeft problemen te hebben met het vinden van kantoorpersoneel, is – volgens recent Sdu/KNB-onderzoek – gestegen van 8 procent in 2015 naar 33 procent in 2018. Daarom heb ik mijzelf op kantoor gebombardeerd tot onofficieel recruiter. Via social media ben ik zelf actief op zoek gegaan naar studenten en bekende kandidaat-notarissen en heb ik een aantal uitgenodigd een kop koffie te komen drinken. Ik heb actief notarissen in de regio benaderd om te kijken of ze personeel nodig hadden. Wellicht een geheel ongebruikelijke vraag, maar wie niet waagt, wie niet wint. En ik heb oud-notarissen en kandidaat-notarissen gevraagd of ze bereid zijn terug te keren. Resultaat? Inmiddels zijn wij op kantoor weer op volle sterkte en zorgen we er zo goed mogelijk voor dat alle werkzaamheden op een juiste en leuke manier worden verricht. Uiteraard met een goede balans tussen werk- en privé. Kortom: – en dat geld voor iedereen – zolang je stil blijft zitten, verandert er niets … we moeten zelf aan de bak!