Aantal verkochte woningen en executieveilingen stijgt

Het aantal verkochte woningen is met 32,7 procent het afgelopen jaar flink gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster. Vorig jaar juli werden 13.883 woningen verkocht, in dezelfde maand dit jaar waren dat er 18.422.

De stijging geldt voor alle type woningen. Twee-onder-een-kap woningen stijgen het meest met 37,4 procent. De verkoop van appartementen steeg ‘slechts’ 25,1 procent. Flevoland blijkt in trek bij huizenkopers met een stijging van ruim 43 procent. De laagste stijging is te zien in Zeeland waar ruim 18 procent meer huizen werden verkocht ten opzichte van juli 2014.

Executieveilingen
In juli 2015 vonden 253 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 16,6 procent ten opzichte van juli 2014. Vanaf 1 januari 2015 is een executieveiling via internet mogelijk. Door de Wet executieveilingen kunnen particulieren bij de gedwongen verkoop van een huis een bod doen via internet.

Verder in het nieuws

Minister Hoekstra: ‘Privacy UBO verbeterd’

UBO’s krijgen inzicht in hoe vaak hun informatie wordt geraadpleegd. Ook wordt de identificatie van raadplegers van het UBO-register verbeterd. Met deze twee maatregelen wil minister Wopke Hoekstra va...