Aantal verkochte woningen en executieveilingen stijgt

Het aantal verkochte woningen is met 32,7 procent het afgelopen jaar flink gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster. Vorig jaar juli werden 13.883 woningen verkocht, in dezelfde maand dit jaar waren dat er 18.422.

De stijging geldt voor alle type woningen. Twee-onder-een-kap woningen stijgen het meest met 37,4 procent. De verkoop van appartementen steeg ‘slechts’ 25,1 procent. Flevoland blijkt in trek bij huizenkopers met een stijging van ruim 43 procent. De laagste stijging is te zien in Zeeland waar ruim 18 procent meer huizen werden verkocht ten opzichte van juli 2014.

Executieveilingen
In juli 2015 vonden 253 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 16,6 procent ten opzichte van juli 2014. Vanaf 1 januari 2015 is een executieveiling via internet mogelijk. Door de Wet executieveilingen kunnen particulieren bij de gedwongen verkoop van een huis een bod doen via internet.

Verder in het nieuws

Deelgezag mogelijk voor meeroudergezinnen

Een kind mag in de toekomst maximaal vier ouders hebben. Dat blijkt uit een brief van de ministers van Rechtsbescherming en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan beide Kamers. De twee officiële oud...