Bashir stelt Kamervragen over fiscale trucs voor vermogenden

‘Kunnen vermogenden hun belastingafdracht verlagen door spaargeld te verplaatsen van box 3 naar een bv waarbij voordelen in box 2 vallen?’ Dit wil Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP) weten van de minister van Financiën. Hij stelt vragen over fiscale trucs voor vermogenden naar aanleiding van de evaluatie van fiscale regelingen.

Volgens Bashir wordt in de evaluatie van fiscale regelingen gericht op bedrijfsoverdracht geoordeeld dat bij de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in geval van vererven, sprake is van een zogenoemd cadeaueffect. Hij wil van de minister weten of dat reden is om deze regeling te herzien.

Capaciteit Belastingdienst
Verder wil hij weten hoe het zit met trucs om de belastingafdracht van spaargeld te ontwijken en vraagt hij Dijsselbloem of het klopt dat een derde van de totale capaciteit die bij de Belastingdienst beschikbaar is voor schenk- en erfbelasting wordt ingezet voor de bedrijfsopvolgingsfaciliteit.

Verder in het nieuws

Bij kleine banken soms problemen met levenstestament

Sommige kleine banken accepteren geen levenstestament. Zij staan vertegenwoordiging van hun klanten op basis van een levenstestament niet toe. Notarissen zullen cliƫnten die een levenstestament willen...

Eerste vrouwelijke voorzitter voor UINL

Christina Armella is door de Algemene Raad van de UINL (Union Internationale des Notariats Latins) als nieuwe voorzitter gekozen. Dit gebeurde vorige week in Jakarta tijdens het driejaarlijkse UINL-co...