De Stand 2015: De Brauw Blackstone en NautaDutilh wisselen van plek

Loyens & Loeff heeft opnieuw de meeste (kandidaat-)notarissen aan het werk: 76 in totaal. Dit staat in de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2015 die vrijdag 20 maart werd gepresenteerd. NautaDutilh staat op de tweede plaats met 41 (kandidaat-)notarissen en De Brauw Blackstone Westbroek op plaats drie met 39 (kandidaat)-notarissen. Deze twee kantoren hebben van plaats gewisseld. Vorig jaar telde De Brauw Blackstone Westbroek nog 45 (kandidaat-)notarissen en NautaDutilh 40.

In 2014 zijn de makers van ‘De Stand’ begonnen met het publiceren van een top dertig van het notariaat. In deze lijst staan de grote Nederlandse advocaten- en notariskantoren, maar ook de kantoren met enkel (kandidaat-)notarissen. Dat zijn er dit jaar 16.

Grote sprong
Net als vorig jaar is Veldhuizen Beens Van de Castel het hoogst genoteerde pure notariskantoor. Met 6 notarissen en 18 kandidaten staat het kantoor op plaats 7 in de lijst. Daamen de Kort van Tuijl maakt een grote sprong in de lijst en staat als tweede zuivere kantoor op plaats 9. Dit was vorig jaar plaats 27. Hier werken nu in totaal 20 (kandidaat-)notarissen. In 2014 waren dit er nog 12.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...