De Stand 2015: Loyens & Loeff wederom grootste notariaat

De meeste (kandidaat-)notarissen werken ook dit jaar weer bij Loyens & Loeff. Waren dat er vorig jaar nog 76, in 2016 zijn dat er 70. Dit staat in de ‘Top dertig van het notariaat’, een onderdeel van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2016. De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma staan op plaats 2 en 3, beide met 38 (kandidaat-)notarissen). Houthoff telt alleen minder notarissen (6) tegenover 7 bij De Brauw.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de ‘Top 30’ is Trip op plaats 13. Dat kantoor heeft in totaal 18 (kandidaat-)notarissen, waarvan 5 notarissen, 1 toegevoegd notaris en 12 kandidaat-notarissen. Veldhuizen Beens Van de Castel (VBC) is het grootste ‘pure’ notariskantoor. Bij dit kantoor werken 26 (kandidaat-)notarissen, tegen 24 in 2015. VBC staat daarmee op de zesde positie.

Grootste advocatenkantoor
Bij de advocatuur is De Brauw wederom ruim het grootste met 301 advocaten. De top vijf wordt daar door de gebruikelijke Nederlandse kantoren bevolkt. Het eerste ‘niet-Nederlandse’ kantoor is het van oorsprong Britse Allen & Overy. Dat kantoor staat met 165 advocaten op positie 7. Opvallend is verder de daling van Boekel. Daar zijn in 2016 nog 52 advocaten werkzaam, tegen 78 het jaar ervoor. Grootste stijger is rechtsbijstandverzekeraar SRK, die met 60 advocaten op plaats 25 staat.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...