Digitale Open Dagen bij Stadsarchief Amsterdam

Het Stadsarchief Amsterdam houdt volgende week, in samenwerking met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), Digitale Open Dagen. Dat betekent extra aandacht voor gedigitaliseerde notariële akten van Amsterdamse notarissen uit het verleden. Aanleiding is de Europese Dag voor Justitie op 25 oktober.

Op de website van Alle Amsterdamse Akten zijn van 21 tot en met 27 oktober spannende verhalen te vinden, waarbij notariële akten vanaf eind zestiende tot begin twintigste eeuw de bron zijn. De verhalen gaan onder meer over moord en doodslag. Notarissen traden namelijk vroeger op als secretaris van de officier van justitie. Ook zijn op de website kunsthistorische vondsten te zien, bijvoorbeeld een akte van Rembrandt. Of wat te denken van een onderzoek naar de werkweek van een notaris in de achttiende eeuw? Wie waren zijn klanten? Hoe vaak ging hij de deur uit?

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...