Eerste Kamer kritisch over doorberekening kosten tucht en toezicht

De Commissie Veiligheid en Justitie (V&J) van de Eerste Kamer heeft kritische vragen gesteld over het wetsvoorstel doorberekening kosten tuchtrecht en toezicht. Zo wil de SP van de minister weten hoe hij de financiële consequenties van dit wetsvoorstel ziet voor de beroepsgroepen. Het CDA vraagt de minister of hij bereid is op korte termijn een regeling uit te werken voor een garantiefonds.

Zowel het CDA, de SP en de PvdA stelden vragen die nu moeten worden beantwoord door minister Ard van der Steur van V&J. De fractie van D66 heeft zich aangesloten bij de inbreng van de SP en PvdA. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is blij dat de senatoren de kritiek van de beroepsgroepen horen en de minister hierover flink aan de tand voelen. Het wachten is nu op de antwoorden van het ministerie op de door de Eerste Kamer gestelde vragen in het verslag. 

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...