Filmpjes over notariële onderwerpen op notaris.nl

Publiekssite notaris.nl wordt deze week uitgebreid met filmpjes over notariële onderwerpen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken krijgen. De eerste filmpjes over de (notariële) volmacht, het levenstestament en wat je moet doen als je een erfenis ontvangt, staan er op.

De filmpjes geven in 2,5 minuut antwoord op de vragen: Wat regel ik hiermee? Wanneer moet ik mij hiermee bezighouden? Welke keuzes heb ik? Wat moet ik beslissen? Hoe kan ik dit regelen? En wat doet de notaris?
Later deze week komen op notaris.nl ook filmpjes te staan over het testament en de rol van de executeur. Ook over het kopen en verkopen van een huis, trouwen, geregistreerd partnerschap en het samenlevingscontract verschijnen deze maand filmpjes. In totaal zullen er zo’n tien filmpjes op notaris.nl komen. Deze zijn gezamenlijk terug te vinden in een overzicht.

Verder in het nieuws

Prinsjesdag: wijzigingen overdrachtsbelasting

De zogenoemde antimisbruikbepaling bij de startersvrijstelling in de overdrachtsbelasting wordt gewijzigd. Voor de startersvrijstelling en het verlaagde tarief van 2 procent wordt voortaan ook rekenin...