Geslaagde 50PlusBeurs voor notariaat

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft van 14 tot en met 19 september op de 50PlusBeurs gestaan om het levenstestament te promoten. Naast een stand, had het notariaat ook een lezingruimte tot haar beschikking. De stand en de lezingen van de KNB werden druk bezocht. Vooral de lezingen over het levenstestament zaten snel vol. In totaal kwamen 96.881 bezoekers op de beurs af.

Bezoekers van de 50PlusBeurs konden bij de KNB-stand persoonlijke vragen stellen aan een notaris of deelnemen aan een van de lezingen. De meeste vragen gingen naast het levenstestament over het besparen van erfbelasting, het uitsluiten en onterven van naasten en schenkingen doen. Dagelijks werd de stand bemand door twee (kandidaat-)notarissen, een medewerker van de Notaristelefoon en iemand van het KNB-bureau.

Campagne Wie van de drie
De deelname van de KNB stond in het teken van de landelijke campagne ‘Wie van de drie’. Dit om het levenstestament bekend te maken bij het grote publiek. Naast de folder ‘Wie geeft u het vertrouwen’ en de checklist levenstestament, werden ook opvouwbare boodschappentassen uitgedeeld. Dit onder het mom van ‘Wie doet straks uw boodschappen?’. De zogenoemde goodies vonden gretig aftrek bij de bezoekers van de beurs. Ook de folders en checklists werden veel meegenomen.

FullSizeRender

Verder in het nieuws

Nieuwe ondernemingsvorm: de maatschappelijke bv

Een nieuwe wet moet zorgen voor een aparte juridische vorm voor ondernemers die zich inzetten voor sociale doelen. Dat wil het kabinet. Als ondernemingen aan bepaalde eisen voldoen, kunnen ze zich in ...