Goede inhoudelijke discussies op regiobijeenkomsten

Door digitalisering en andere maatschappelijke veranderingen verandert de rol van de notaris in de samenleving. Hoe zien (kandidaat-)notarissen die rol? Deze vragen stonden centraal op de afgelopen vier regiobijeenkomsten. Een van de stellingen was: met alleen adviesrol verliest notariaat de strijd met aanpalende beroepen. Bekijk de video (1:49 min) om erachter te komen wat de (kandidaat-)notarissen in Amsterdam daar van vonden.

Wat moet er veranderen en wat kan blijven? En als er iets moet veranderen, welke gevolgen heeft dat dan voor de huidige wet- en regelgeving? In verschillende subgroepen gingen deelnemers aan de regiobijeenkomsten hierover met andere leden én met het KNB-bestuur in gesprek. Er werden goede inhoudelijke discussies gevoerd.

Laatste 2 april
Na het diner vertelde een notarieel hoogleraar hoe hij de toekomst ziet. In Amsterdam was dit Jan Biemans. Andere bijeenkomsten werden ondersteund door Pim Huijgen, Leon Verstappen en Bernard Schols. Vervolgens werd het afgesloten met een plenaire discussie.
De reeks wordt dinsdag 2 april afgesloten in Eindhoven. De aanwezige (kandidaat-)notarissen beoordelen de regiobijeenkomsten tot nu toe gemiddeld met en 8.

Afbeelding video regiobijeenkomst AmsterdamBekijk de video (1:49 min)

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...