KNB in dagelijks bestuur CNUE

De KNB neemt dit jaar deel in het dagelijks bestuur van de CNUE,  de Raad voor Europese notariaten. Lineke Minkjan (KNB) en notaris Geertjan Sarneel zullen input leveren op alle lopende dossiers. Geregeld vergaderen zij in Brussel.

KNB-deelname aan het dagelijks bestuur is tegelijk ingesteld met het aantreden van de nieuwe voorzitter voor het jaar 2016. Paolo Pasqualis, notaris in Italië, neemt deze functie op zich. Hij volgt de Franse notaris Jean Tarrade op.

Praktisch
Pasqualis is voorstander van praktische oplossingen en wil zich dit jaar focussen op de Europese Erfrechtverordening die in augustus is ingegaan, het Europese testamentenregister en het trainingsprogramma ‘Europe for Notaries – Notaries for Europe’ waarvoor verschillende seminars plaatsvinden. In dit kader organiseert de KNB op 8 september een seminar over internationaal erfrecht. Zij doet dit samen met het Duitse notariaat.

Weten wat de CNUE in 2015 heeft gedaan? Bekijk het jaarverslag van 2015.
 

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...