Recourt wil toekomstvisie Dijkhoff op verschoningsrecht

Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) is benieuwd hoe staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) de toekomst van het verschoningsrecht ziet. Dit blijkt uit de Kamervragen die Recourt heeft gesteld over het verschoningsrecht van advocaten en notarissen. Aanleiding voor de Kamervragen is de berichtgeving in verschillende media waarin door het Openbaar Ministerie (OM) wordt gepleit voor een beperking van het verschoningsrecht.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gaf eerder aan dat een beperking van het verschoningsrecht niet nodig is, omdat het OM over voldoende kapstokken beschikt om aan de gewenste informatie te komen. Recourt hoopt dat de staatssecretaris na overleg met het OM en onder meer de beroepsorganisaties van de KNB en de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) tot een visiestuk over het verschoningsrecht kan komen. De KNB en de NOvA werken op dit moment op dit terrein samen. Bij beide organisaties buigen deskundigen zich hierover.

Verder in het nieuws

Deelgezag mogelijk voor meeroudergezinnen

Een kind mag in de toekomst maximaal vier ouders hebben. Dat blijkt uit een brief van de ministers van Rechtsbescherming en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan beide Kamers. De twee officiële oud...