KNB stelt issuegroep ‘Familie van nu’ in

Binnenkort start de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de nieuwe issuegroep 'Familie van nu'. De groep gaat zich de komende maanden bezighouden met een aantal aanpassingen van het personen-, familie-, erf- en schenkrecht.

De issuegroep is vernoemd naar de gelijknamige resolutie van D66, die vorig najaar werd gepresenteerd. De issuegroep gaat zich buigen over de voorstellen uit de resolutie die relevant zijn voor het notariaat: erkenning en gezag, voorlichting over leefvormen en keuzevrijheid voor samenlevers. De leden van de issuegroep zijn: Anne-Marie Smelt (vanuit het KNB-bestuur), Lucienne van der Geld, Hendrik-Jan Vos, Marjan Kroek en Madeleine Hillen (secretaris).

Aanpak
De komende maanden geeft de issuegroep commentaar op voorstellen van D66. Sommige voorstellen hebben al een duidelijke vorm, andere voorstellen zijn nog in ontwikkeling. Afhankelijk van die vorm kan de issuegroep commentaar geven op een bestaand voorstel of helpen bij de verdere uitwerking van een voorstel.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...