KNB steunt verzoek Ploum Lodder Princen onderzoek BFT

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) vindt het verstandig van het Rotterdamse advocaten- en notarissenkantoor Ploum Lodder Princen (PLP) om de onafhankelijk toezichthouder op notarissen, Bureau Financieel Toezicht (BFT), te vragen de beschuldigingen in hun richting in relatie tot de zogenoemde ‘Panama Papers’ te onderzoeken. De beroepsorganisatie is van mening dat deze stap noodzakelijk is om een onafhankelijk oordeel te krijgen over de handelwijze van PLP.

Onder meer het Financieele Dagblad publiceerde vandaag enkele artikelen over zaken die genoemd worden in de ‘Panama Papers’, waarbij PLP betrokken is. De KNB is van mening dat het veel te vroeg is om daar nu al een oordeel over te geven. Het is aan de tuchtrechter om de handelwijze van notarissen te beoordelen. De KNB gaat ervan uit dat die dat ook zal doen als het onderzoek van BFT daartoe aanleiding geeft.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...