Koning bezoekt 175-jarige Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Zijne Majesteit de Koning is vrijdag 5 oktober 2018 aanwezig op het jubileumcongres ‘Notaris, met recht het mooiste beroep’ van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Dit vanwege het 175-jarig bestaan van de beroepsorganisatie. Het congres vindt plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

De Koning zal het plenaire ochtendgedeelte bijwonen, waar Herman Pleij, emeritus hoogleraar in de Historische Nederlandse Letterkunde, en Christian Kromme, trendwatcher op het gebied van exponentiële technologie, zullen spreken over het verleden, heden en toekomst van de notaris. Pleij zal daarbij ingaan op de rol van het (on)geschreven woord in het Nederlandse rechtsverkeer. Wat is daarvan de waarde en hoe is dat in de loop van de geschiedenis veranderd? Bij Kromme staat de invloed van digitalisering centraal. Hij denkt dat technologische ontwikkelingen (kunstmatige intelligentie) de waarde van het geschreven woord (contract) gaat veranderen en het contract zelfs overbodig zal maken. 

Overhandiging jubileumboek
Vervolgens wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek aan de koning overhandigd door KNB-voorzitter Nick van Buitenen. Voor dit boek schreef Aaf Brandt Corstius een column, die ze tijdens het congres zal voordragen. Aansluitend spreekt de koning met enkele notarissen over de onderwerpen die tijdens het plenaire gedeelte aan de orde zijn gekomen.
Tijdens het middaggedeelte van het congres staat inspiratie en netwerken centraal. Deelnemers kunnen masterclasses en workshops volgen op het gebied van fraudepreventie, digitalisering, ambt, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. 

Predicaat ‘Koninklijk’
De KNB is erg blij dat de koning dit jubileum komt meevieren. Net als zijn moeder dat deed bij het 150-jarig bestaan en zijn grootmoeder bij het 125-jarig bestaan van de notariële beroepsorganisatie. Sinds dat jubileum mag de KNB ook het predicaat ‘Koninklijk’ voeren.

Verder in het nieuws

‘Volmacht kan problemen bij vermissing voorkomen’

Partners van langdurig vermiste personen kunnen geen financiële zaken afhandelen zolang de vermiste persoon niet is gevonden. Ook niet als zij zijn getrouwd. De Tweede Kamer sprak hier gisteren over. ...

KNB in gesprek met CDA over roep om toezicht

Het CDA wil strengere regels en (eventueel extern) toezicht op onder andere notarissen. Het voorstel maakt deel uit van een ‘offensief’ tegen zware criminaliteit.

GCV komt met aanbevelingen over bedenktijd

De Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht (GCV) steunt het streven de bescherming van Nederlandse ondernemingen te versterken. Maar op sommige punten kan het voorontwerp over het inroepen van bede...

Notaris.nl nu op social media

Wat doet de notaris? Waarvoor kun je bij hem of haar terecht? Om de rol van de notaris duidelijk te maken, is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) maandag begonnen met het gebruik van soc...