Netwerk Notarissen peilt reacties energielabel

Netwerk Notarissen heeft een peiling gehouden onder kopers en verkopers van woningen over het energielabel. Sinds 1 januari 2015 moet de huiseigenaar bij verkoop of verhuur een definitief energielabel overhandigen. Uit een peiling bij de bij Netwerk Notarissen aangesloten notariskantoren blijkt dat slechts een klein gedeelte van de verkopers aan die verplichting gehoor geeft.

 

Veel verkopers vinden het energielabel te duur of hebben te maken met een storing in het systeem. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen geeft bovendien aan dat ook professionals nog veel vragen hebben over het label. ‘Er blijven allerlei onduidelijkheden voor de notariële praktijk. Bijvoorbeeld: moet er voor de schenking van een woning een energielabel zijn? En hoe zit het als er een pand vanuit een eenmanszaak wordt ingebracht in een b.v.?’ Netwerk Notarissen overweegt minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst), die verantwoordelijk is voor de invoering van het energielabel, een rapport te sturen.

 

Verder in het nieuws

Minister Hoekstra: ‘Privacy UBO verbeterd’

UBO’s krijgen inzicht in hoe vaak hun informatie wordt geraadpleegd. Ook wordt de identificatie van raadplegers van het UBO-register verbeterd. Met deze twee maatregelen wil minister Wopke Hoekstra va...