Nieuwe bestuursleden benoemd

Annerie Ploumen en Marieke Schoonhoven zijn door de ledenraad benoemd als bestuursleden van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De benoeming van Ploumen gaat in per 1 oktober 2019, die van Schoonhoven per 1 december 2019.

Annerie Ploumen is notaris bij Van Doorne in Amsterdam en is gespecialiseerd in commercieel vastgoed en financieringen. Eerder was zij onder andere ringvoorzitter van de ring Amsterdam en voorzitter van de ledenraad. Ploumen volgt Allard Schuering op. Marieke Schoonhoven is kandidaat-notaris bij Welkers & Wardenaar in Schagen. Zij houdt zich voornamelijk bezig met vastgoed en personen en familierecht. Op dit moment is zij voorzitter van de werknemerscommissie van de PensioenKamer. Zij neemt per 1 december de plaats in van Remco van der Kuijp. Dan zal zij het lidmaatschap van de PensioenKamer neerleggen.

Herbenoeming Van Buitenen
Tijdens dezelfde vergadering is Nick van Buitenen herbenoemd als bestuurslid (tot 1 december 2022) en voorzitter (tot 1 oktober 2021) van de KNB.

Ploumen en SchoonhovenAnnerie Ploumen (links) en Marieke Schoonhoven

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...