Notariaat betrokken bij Divorce Challenge

‘Maak een motivatie verplicht voor scheidende stellen die géén mediation willen’, voor die maatregel bij scheidingen pleit PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Recourt. Dinsdag werd de aftrap voor de Divorce Challenge gegeven. Ook het notariaat neemt hieraan deel.

Het doel van de Divorce Challenge is het aantal vechtscheidingen terug te dringen en negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen. Dit door mensen uit te nodigen goede ideeën tegen vechtscheidingen in te dienen via de website. De Vereniging van Mediators in het Notariaat (VMN) is betrokken bij de Divorce Challenge.  
  
Verdere uitwerking
De Divorce Challenge vloeit voort uit een motie van PvdA-Tweede Kamerlid Recourt en loopt tot en met 21 november. Tijdens de slotbijeenkomst op 14 december stelt het panel ten slotte vast welke voorstellen verdere uitwerking verdienen.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...