Notariaat viert feest met ouderen op 50PlusBeurs

Onder het motto ‘De notaris is jarig en viert feest. Proost u met ons mee?’ vierde het notariaat zijn 175-jarig bestaan afgelopen week op de 50PlusBeurs. Bezoekers konden in de KNB-stand een flesje water halen. Ook konden zij een vraag stellen aan de aanwezige (kandidaat-)notaris.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) stond dit jaar voor de vijfde keer op de beurs. Het kunnen spreken met een (kandidaat-)notaris wordt door veel 50-plussers aangegrepen voor meer informatie over een onderwerp. Sommige bezoekers komen heel gericht naar de stand, anderen bedenken een vraag bij het zien van de notarissen. Zo kwamen er vragen langs, zoals; ‘mijn testament is al twintig jaar oud, moet ik een nieuwe laten maken?’. ‘Wat moet ik doen als ik mijn huis volledig heb afbetaald?’. ‘Wat kan een levenstestament voor mij betekenen?’ En ‘hoe zorg ik ervoor dat de partner van mijn kind geen geld krijgt als ik kom te overlijden?’.

Prijsvraag
Honderden senioren deden mee aan de KNB-prijsvraag. Elke beursdag kon een bezoeker 250 euro – te besteden bij de notaris – winnen. De aanwezige notaris trok de dagwinnaar. Zij krijgen deze week bericht.

Lezingen
Verdeeld over de dag vonden er lezingen plaats over schenken, het levenstestament en het testament. Vooral die over het levenstestament werd druk bezocht. Zo’n 96.000 bezoekers kwamen van 18 tot en met 22 september naar de Jaarbeurs in Utrecht. Dit zijn er 2.000 minder dan vorig jaar. De drukste dagen waren woensdag en donderdag.

50Plusbeurs.JPG

Verder in het nieuws

Juridische Poort: meer kennis over fraudeurs nodig

Notarissen hebben onvoldoende middelen om fraude helemaal te voorkomen. Dit blijkt uit de Juridische Poort die de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) donderdag hield. De aanwezige (kandidaa...