Notariaat viert feest met ouderen op 50PlusBeurs

Onder het motto ‘De notaris is jarig en viert feest. Proost u met ons mee?’ vierde het notariaat zijn 175-jarig bestaan afgelopen week op de 50PlusBeurs. Bezoekers konden in de KNB-stand een flesje water halen. Ook konden zij een vraag stellen aan de aanwezige (kandidaat-)notaris.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) stond dit jaar voor de vijfde keer op de beurs. Het kunnen spreken met een (kandidaat-)notaris wordt door veel 50-plussers aangegrepen voor meer informatie over een onderwerp. Sommige bezoekers komen heel gericht naar de stand, anderen bedenken een vraag bij het zien van de notarissen. Zo kwamen er vragen langs, zoals; ‘mijn testament is al twintig jaar oud, moet ik een nieuwe laten maken?’. ‘Wat moet ik doen als ik mijn huis volledig heb afbetaald?’. ‘Wat kan een levenstestament voor mij betekenen?’ En ‘hoe zorg ik ervoor dat de partner van mijn kind geen geld krijgt als ik kom te overlijden?’.

Prijsvraag
Honderden senioren deden mee aan de KNB-prijsvraag. Elke beursdag kon een bezoeker 250 euro – te besteden bij de notaris – winnen. De aanwezige notaris trok de dagwinnaar. Zij krijgen deze week bericht.

Lezingen
Verdeeld over de dag vonden er lezingen plaats over schenken, het levenstestament en het testament. Vooral die over het levenstestament werd druk bezocht. Zo’n 96.000 bezoekers kwamen van 18 tot en met 22 september naar de Jaarbeurs in Utrecht. Dit zijn er 2.000 minder dan vorig jaar. De drukste dagen waren woensdag en donderdag.

50Plusbeurs.JPG

Verder in het nieuws

‘Volmacht kan problemen bij vermissing voorkomen’

Partners van langdurig vermiste personen kunnen geen financiële zaken afhandelen zolang de vermiste persoon niet is gevonden. Ook niet als zij zijn getrouwd. De Tweede Kamer sprak hier gisteren over. ...

KNB in gesprek met CDA over roep om toezicht

Het CDA wil strengere regels en (eventueel extern) toezicht op onder andere notarissen. Het voorstel maakt deel uit van een ‘offensief’ tegen zware criminaliteit.

GCV komt met aanbevelingen over bedenktijd

De Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht (GCV) steunt het streven de bescherming van Nederlandse ondernemingen te versterken. Maar op sommige punten kan het voorontwerp over het inroepen van bede...

Notaris.nl nu op social media

Wat doet de notaris? Waarvoor kun je bij hem of haar terecht? Om de rol van de notaris duidelijk te maken, is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) maandag begonnen met het gebruik van soc...