Notariaat zorgt voor nachtrust op 50PlusBeurs

Moet ik een testament maken? Wat is een levenstestament? En wat is eigenlijk het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een bewindvoerder? Dit zijn enkele vragen die de notarissen vorige week op de 50PlusBeurs kregen. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) stond daar voor de vierde keer om vragen van 50plussers te beantwoorden.

Met ruim 98.000 duizend bezoekers was het dit jaar net iets drukker in de Jaarbeurs dan vorig jaar. De drukste dagen waren woensdag en donderdag. Op zaterdag kwamen de minste bezoekers naar Utrecht. De organisatie van de 50PlusBeurs denk dat het mooie weer hiermee te maken heeft gehad.

Slaapmaskers
Om de notaris goed op het netvlies te zetten van de actieve ouderen, deelde het notariaat slaapmaskers uit onder het motto: ‘Goed slapen? Regel uw zaken goed bij de notaris.’ Daarnaast werden er elke dag lezingen gegeven over het testament, het levenstestament en over schenken.

Bekijk ook het videoverslag (1:35 min)

Verder in het nieuws

Toename aantal schorsingen

De onderzoeken van het BFT bij het notariaat hebben vorig jaar geleid tot drie ontzettingen, twee onmiddellijke schorsingen op basis van een ordemaatregel en tien schorsingen door de tuchtrechter. Daa...