Notaris werkt mee aan documentaire over Alzheimerpatiënt

Maandag 6 juni wordt de documentaire ‘Ger, Mijn hoofd in eigen hand’ uitgezonden. In dit programma wordt een Alzheimerpatiënt gevolgd. Ook wordt er gesproken over hoe hij de regie houdt over zijn financiën. Notaris John Kroes uit Alphen aan den Rijn werkte mee aan de documentaire.

De uitdaging van Ger is om nuttig te zijn voor de maatschappij, maar ook de omgang met zijn omgeving, seksualiteit en de regie over zijn financiële situatie en persoonlijke wensen rond de ziekte spelen een belangrijke rol. Wat regel je bij de notaris, met je familie, met je zorgverlener en vooral met jezelf? De documentaire is maandag te bekijken op NPO 2, om 22.55 uur.

Samenwerking Alzheimer Nederland
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) vindt goede én tijdige voorlichting aan mensen met beginnende dementie essentieel. Alleen bij wilsbekwaamheid is het nog mogelijk wensen ten aanzien van financiën, medische en/of persoonlijke zaken kenbaar te maken. Daarom levert de beroepsorganisatie samen met notarissen een bijdrage als partner op het platform www.dementie.nl van Alzheimer Nederland.

Verder in het nieuws

Prinsjesdag: wijzigingen overdrachtsbelasting

De zogenoemde antimisbruikbepaling bij de startersvrijstelling in de overdrachtsbelasting wordt gewijzigd. Voor de startersvrijstelling en het verlaagde tarief van 2 procent wordt voortaan ook rekenin...