Staatssecretaris stuurt wetsvoorstel ‘bescherming erfgenamen tegen schulden’ naar Kamer

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft het wetsvoorstel en de memorie van toelichting ‘bescherming erfgenamen tegen schulden’ naar de Tweede Kamer gestuurd. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) bekijkt de inhoud van het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel is ingebracht door voormalig staatssecretaris Fred Teeven. Hij wil een bepaling opnemen voor de uitzonderlijke situatie waarin een erfgenaam de nalatenschap zuiver heeft aanvaard en nadien met een onverwachte schuld wordt geconfronteerd. Die zou dan naar de kantonrechter kunnen gaan om te verzoeken deze onverwachte schuld niet (geheel of gedeeltelijk) uit eigen vermogen te hoeven voldoen. Het gaat dan om schulden die de erfgenaam niet had kunnen voorzien. Het notariaat onderschrijft het wetsvoorstel waardoor erfgenamen die zuiver hebben aanvaard beschermd worden tegen onverwachte schuld.

Verder in het nieuws

Deelgezag mogelijk voor meeroudergezinnen

Een kind mag in de toekomst maximaal vier ouders hebben. Dat blijkt uit een brief van de ministers van Rechtsbescherming en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan beide Kamers. De twee officiële oud...