Uitzending Studiekeuze TV online te bekijken

De uitzending van StudiekeuzeTV over de studie notarieel recht en het beroep notaris is nu ook online te bekijken. De video is te gebruiken bij lezingen en informatiebijeenkomsten voor scholieren of aankomend studenten. Deze zomer komt er ook een verkorte versie van ongeveer drie minuten.

Zaterdag 9 april stond in de tv-serie StudiekeuzeTV het werk van de notaris centraal. Welke opleiding heb je hiervoor nodig en waar gaat de studie notarieel recht over? Scholiere Marieke bezoekt de Rijksuniversiteit Groningen en loopt een dagje mee met een student. Zij volgt colleges bij hoogleraar Wilbert Kolkman en hoort welke kanten je met de studie op kunt. Ook brengt Marieke een bezoek aan het notariskantoor van Femmy Smink in Sneek. En bij Van Doorne in Amsterdam vertelt kandidaat-notaris Andy Furr over zijn werk en wat hem hierin drijft. KNB-woordvoerder Nora van Oostrom geeft aan welke competenties je in huis moet hebben om notaris te worden.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...