Vier verdachten aangehouden voor oplichtingszaak notaris

De politie heeft vorige week vier verdachten aangehouden in de zaak waarbij een Amsterdamse notaris voor ruim 850.000 euro is opgelicht. Eén verdachte zit nog vast. De andere drie zijn weer vrijgelaten, maar zijn nog steeds verdacht. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte die nog vastzit is vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De vrouw wordt verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Over twee weken krijgt zij te horen of zij nog langer in hechtenis blijft of dat zij vrijkomt.

Greep kwijtgeraakt

De opgelichte notaris heeft per 1 mei 2013 ontslag genomen. Hij is sinds 8 maart geschorst door de kamer voor het notariaat, omdat de notaris – naar de mening van de Kamer – "de greep op zijn functioneren als notaris is kwijtgeraakt". Zijn kantoor wordt sindsdien waargenomen door een andere notaris.

Verder in het nieuws

Aantal testamenten in de lift

Steeds meer mensen gaan naar de notaris voor een testament. Dat blijkt uit de factsheet testamenten. In het tweede kwartaal van 2019 zijn 10.906 meer testamenten bij het Centraal Testamentenregister (...