Logo KNB.nl
English

Vacature

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is op zoek naar een adviseur Public Affairs (1,0 fte).

De beroepsorganisatie voor het notariaat (KNB) hecht veel belang aan een adequate en zorgvuldige belangenbehartiging van haar leden (notarissen en kandidaat-notarissen) bij de politiek en bij relevante, maatschappelijke organisaties. Binnen de organisatie van de KNB speelt de adviseur Public Affairs daarbij een grote rol. Door het vertrek van onze huidige adviseur zoeken wij een opvolger die als een spin in het web ontwikkelingen volgt en duidt, consequenties in kaart brengt en snel en effectief collega’s en bestuurders in stelling kan brengen om invloed uit te oefenen op beslissingen die het notariaat raken. Nationaal én internationaal.

Aan- en doorpakken
Degene die wij zoeken heeft aantoonbare ervaring (min. vijf tot tien jaar) met en kennis over de werking van het Nederlandse (en Europese) wetgevingsproces en de parlementaire procedures. Je hebt (toegang tot) een relevant politiek netwerk of weet dat op korte termijn te organiseren. Je bent in staat mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren voor jouw plannen en ideeën. Ook dat wat tussen de regels staat, kun je moeiteloos interpreteren en aan- en doorpakken is een van je kernkwaliteiten.

1+1=3
Je werkt vanuit de afdeling Belangenbehartiging & Communicatie, maar schakelt veelvuldig en zelfstandig met beleidsadviseurs van andere afdelingen, bestuurders, specialistenverenigingen en leden. Dit alles uiteraard in nauw overleg met de collega’s en leidinggevende van je eigen afdeling. Je collega’s zijn altijd bereid met je mee te denken en te werken, maar verwachten ook dat je zelf niet te beroerd bent iets te doen wat niet per se ‘in mijn functieomschrijving staat’. Voor het volgen van de Haagse politieke agenda kun je gebruikmaken van de diensten van een extern PA-bureau. Van jou verwachten we dat je je wel inhoudelijk verdiept in de thema’s die spelen, niet dat je inhoudelijk specialist wordt. Je bent een serieuze gesprekspartner vanwege je eigen kennis en kunde en samen met je collega’s levert dat het bekende 1+1=3 op.

Plaatsonafhankelijk
De KNB is een publiekrechtelijke organisatie, met een kantoor in het centrum van Den Haag. Er werken ruim vijftig mensen bij de KNB, die regelmatig (nu helemaal) plaatsonafhankelijk werken. Een actief en betrokken bestuur van notarissen en kandidaat-notarissen bepaalt onze agenda. De KNB heeft prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie is max. € 5.800,- bruto per maand (excl. vakantiegeld en een dertiende maand). Daarnaast kent de KNB fiscaal aantrekkelijke vergoedingen voor PC-privé en woon-werkfiets. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor bijscholing en kun je rekenen op meer dan voldoende vakantiedagen.

Meer weten?
Op www.knb.nl vind je meer informatie over de KNB en het notariaat. Voor vragen kun je terecht bij Hens Meengs, manager Belangenbehartiging & Communicatie: 06 27002299.

Interesse?
Voldoe je aan dit profiel en ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 5 juni aanstaande een korte motivatie met je CV naar hr@knb.nl.