Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder.

NIEUW: met ingang van december 2019 staan alle eerder verschenen factsheets online. Ga naar het overzicht

akten

Akten

Vastgoed zorgt voor drukte in het notariaat. Het derde kwartaal werden er weer meer hypotheekakten en leveringen onroerend goed gepasseerd, zowel vergeleken met een jaar eerder als met een maand eerder. Opvallend is dat ook het aantal schenkingen enorm is toegenomen, vergeleken met een jaar eerder.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

De drukte in het notariaat zien we ook terug in het aantal werkenden in het notariaat. Het aantal kandidaat-notarissen is weer gestegen, na een daling eerder dit jaar. Het aantal overige medewerkers nam het derde kwartaal met bijna 175 toe. Er kwamen ook weer iets meer toegevoegd notarissen bij.

testament-opmaken

Testamenten

Bij het CTR worden verschillende akten ingeschreven: voornamelijk testamenten, huwelijkse voorwaarden waarin een bepaling met betrekking tot het overlijden is opgenomen en andere notariële akten met een bepaling met betrekking tot het overlijden, zoals een samenlevingscontract.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. De factsheets tot en met  januari 2019 vindt u hier.