Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder.

NIEUW: met ingang van december 2019 staan alle eerder verschenen factsheets online. Ga naar het overzicht

akten

Akten

Dat de coronacrisis invloed heeft op notariële diensten blijkt wel uit de kwartaalcijfers. In totaal zijn er 4 procent meer akten gepasseerd. Een flinke stijging is te zien bij het aantal hypotheken en verklaringen van erfrecht. Het aantal levenstestamenten is voor het eerst gedaald.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

Het aantal notarissen is voor het vierde kwartaal op rij gelijk gebleven: 1259. Ruim een kwart van hen is vrouw. In vergelijking met een jaar geleden is het aantal vrouwelijke notarissen gestegen van 332 naar 346. Bij de toegevoegd notarissen zijn de vrouwen in de meerderheid: 149 tegenover 54 mannen.

testament-opmaken

Testamenten

Het aantal nieuwe inschrijvingen in het Centraal Testamentenregister (CTR) is 2 procent gestegen vergeleken
met hetzelfde kwartaal in 2019. Het aantal nieuwe inschrijvingen in het Centraal Levenstestamentregister (CLTR) is in vergelijking met een jaar eerder voor het eerst gedaald.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. De factsheets tot en met  januari 2019 vindt u hier.