Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder. Oudere factsheets staan op een aparte pagina.

akten

Akten

Het notariaat heeft 11 procent meer akten gepasseerd in het eerste kwartaal van 2021 dan in hetzelfde kwartaal van 2020. De grootste stijging is te vinden in aantal samenlevingscontracten. Van januari tot en met maart zijn er 40 procent meer samenlevingsovereenkomsten gepasseerd dan dezelfde periode een jaar eerder.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

Net als vorig kwartaal is het aantal toegevoegd notarissen opnieuw gestegen. Het aantal kandidaat-notarissen bleef dit keer gelijk. Het aantal overige medewerkers nam het eerste kwartaal met bijna 50 toe tot bijna 8150. Er werken veel meer vrouwen dan mannen in het notariaat.

testament-opmaken

Testamenten

Het aantal testamenten dat het 1e kwartaal van 2021 is ingeschreven in het CTR ligt 6 procent hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het aantal levenstestamenten dat in het CLTR is ingeschreven, is het eerste kwartaal van 2021 juist gedaald.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. De factsheets tot en met  januari 2019 vindt u hier.