Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder.

NIEUW: met ingang van december 2019 staan alle eerder verschenen factsheets online. Ga naar het overzicht

akten

Akten

In het 4e en laatste kwartaal van 2020 zijn 15 procent meer akten gepasseerd dan een jaar eerder. Van vrijwel alle aktesoorten werden er meer gepasseerd dan het voorgaande kwartaal. Vooral het aantal schenkingen zat in de lift. Alleen het aantal opgerichte stichtingen bleef nagenoeg gelijk.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

De drukte in het notariaat zien we ook terug in het aantal werkenden in het notariaat. Het aantal kandidaat-notarissen is opnieuw gestegen, evenals het aantal toegevoegd notarissen. Het aantal overige medewerkers nam het vierde kwartaal met 34 toe.

testament-opmaken

Testamenten

Het aantal testamenten dat het 4e kwartaal van 2020 is ingeschreven in het Centraal Testamentregister ligt
6,5 procent hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Voor het eerst is bijna de 100.000 gehaald. Ook over het hele jaar 2020 zijn er meer testamenten ingeschreven.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. De factsheets tot en met  januari 2019 vindt u hier.