Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. De meest recente factsheets vindt u hieronder. Oudere factsheets staan op een aparte pagina.

akten

Akten

Notarissen zijn in het derde kwartaal vooral druk geweest met hun familiepraktijk. Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar passeerden ze 18 procent meer akten met huwelijkse voorwaarden, 7 procent meer levenstestamenten en ruim 2 procent meer testamenten.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

In het derde kwartaal van dit jaar daalde het aantal notarissen licht. Daarentegen gingen er opnieuw meer kandidaat-notarissen, toegevoegd notarissen en andere medewerkers aan de slag. Het totaal aantal notariskantoren bleef hetzelfde, maar er zijn wel minder eenmanskantoren dan 3 maanden geleden.

testament-opmaken

Testamenten

Het aantal testamenten dat in het derde kwartaal van 2021 is ingeschreven in het Centraal Testamentenregister stijgt met 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vergeleken met het tweede kwartaal daalt het aantal met 2,5 procent.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. In deze factsheets was te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De edities tot en met januari 2019 vindt u hier.