Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder.

NIEUW: met ingang van december 2019 staan alle eerder verschenen factsheets online. Ga naar het overzicht

akten

Akten

In het vierde kwartaal van 2019 is 3,5 procent meer akten gepasseerd dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bijna de helft van dat aantal heeft te maken met onroerend goed. Grootste stijger blijft het levenstestament.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

De aantallen notarissen, kandidaat-notarissen en toegevoegd notarissen zijn het laatste kwartaal van 2019 nagenoeg gelijk gebleven. Over het hele jaar bekeken is vooral het aantal toegevoegd notarissen gestegen: van 150 naar 180.

testament-opmaken

Testamenten

In 2019 zijn er 341.515 testamenten bij het CTR ingeschreven. Dit is 10 procent meer dan een jaar eerder. Het vierde kwartaal kwamen de meeste testamenten binnen, namelijk 93.650. Dit is zo’n 6 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2018.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De Notaristelefoon heeft het afgelopen halfjaar 3.747 vragen binnengekregen. De gemiddelde gespreksduur is 7,5 minuten. De meeste telefoontjes gaan over schenken en erven. De bellers beoordelen de Notaristelefoon gemiddeld met een 8,6.