Logo KNB.nl
English

Factsheets

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) publiceert eens per kwartaal factsheets met feiten en cijfers over het notariaat.

In de factsheets staan cijfers over de aantallen gepasseerde akten, werkzame notarissen en kandidaat-notarissen en ingeschreven testamenten. In de halfjaarlijkse factsheet Notaristelefoon is te zien welke vragen er bij de Notaristelefoon binnenkomen. De meest recente factsheets vindt u hieronder. Oudere factsheets staan op een aparte pagina.

akten

Akten

Het notariaat heeft 11 procent meer akten gepasseerd in het eerste kwartaal van 2021 dan in hetzelfde kwartaal van 2020. De grootste stijging is te vinden in aantal samenlevingscontracten. Van januari tot en met maart zijn er 40 procent meer samenlevingsovereenkomsten gepasseerd dan dezelfde periode een jaar eerder.

leden-medewerkers

Leden en medewerkers

Het aantal overige medewerkers in het notariaat blijft stijgen. Inmiddels werken er zo'n 8.200 in het notariaat. Het aantal toegevoegd notarissen steeg met 3 en het aantal kandidaat-notarissen met 10. Het aantal notarissen bleef gelijk. Er werken veel meer vrouwen dan mannen in het notariaat.

testament-opmaken

Testamenten

Het aantal testamenten dat in het tweede kwartaal van 2021 is ingeschreven in het Centraal Testamentenregister is bijna gelijk aan dat van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vergeleken met het eerste kwartaal daalt het aantal met 4 procent. Het aantal ingeschreven levenstestamenten ligt iets lager.

notaristelefoon

Notaristelefoon

De factsheets van de Notaristelefoon zijn gestopt. De factsheets tot en met januari 2019 vindt u hier.