Logo KNB.nl
English

Samenwerking

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) werkt op verschillende terreinen samen met andere organisaties. Verder is de KNB aangesloten bij twee internationale organisaties van notariaten.

Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht

In deze commissie werkt de KNB samen met de orde van advocaten. De commissie adviseert ministeries en parlement over wetsontwerpen en regelgeving rondom ondernemingsrecht en effectenrecht.

Internationale samenwerking

De KNB behartigt de belangen van het Nederlandse notariaat ook over de grens. De beroepsorganisatie is lid van twee internationale netwerken van notariaten: CNUE (Europabreed) en UINL (wereldwijd).

Stichting ECH

Stichting ECH (Elektronische Communicatie Hypotheken) beheert een communicatiesysteem dat notariskantoren, banken en andere geldverstrekkers gebruiken.

MKB-Nederland

De KNB is actief lid van MKB-Nederland, de organisatie van en voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, waartoe ook notarissen behoren.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De KNB werkt binnen de alliantie 'Veilig financieel ouder worden' mee om financieel misbruik van ouderen te voorkomen en tegen te gaan.