Ingeborg Braun gekozen tot nieuw bestuurslid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

De ledenraad heeft Ingeborg Braun, notaris bij Braun Notaris in Barneveld, benoemd tot bestuurslid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Braun volgt hiermee per 22 september 2022 bestuurslid Bart Versteeg op.

'Ik ben enthousiast en vol trots bezig met ons beroep en zal dat de komende jaren ook graag -naast notaris zijn op mijn eigen kantoor- doen binnen het bestuur’, reageert Braun. 'Je doet een vak niet alleen, daarvoor ben je met vele. Dat mijn eigen kantoor meer dan op orde moet zijn staat vast, maar dat ik niet alleen het notariaat ben is een feit. Het notariaat is veel groter dan mijn kantoor. En voor dat veel grotere dan mijn kantoor wil ik mij de komende jaren graag inzetten in het bestuur'.

Annerie Ploumen herkozen tot voorzitter
Tijdens dezelfde vergadering is Annerie Ploumen herkozen als voorzitter van het bestuur van de KNB. Ploumen is sinds 1 oktober 2019 bestuurslid en sinds 25 maart 2020 voorzitter. Ploumen is werkzaam bij Van Doorne in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in commercieel vastgoed en financieringen.

Verder in het nieuws

Aantal gepasseerde akten blijft dalen

In mei passeerden notarissen minder akten dan in dezelfde maand vorig jaar: 142.000 tegenover ruim 160.000 in mei 2022. Daarmee blijft de daling van het aantal gepasseerde akten voortduren. Met name h...

Startersvrijstelling in 2022 minder gebruikt

Minder woningkopers hebben in 2022 gebruik gemaakt van de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting. In 2021 is 105.000 keer een beroep gedaan op deze vrijstelling, in 2022 daalde dit aantal n...