Logo KNB.nl
English

Hé, notaris! Juliët Dood

'Juridische kennis en sociaal contact: mooie combi'

De KNB verwelkomt doorlopend nieuwe kandidaat-notarissen en (toegevoegd) notarissen. Waarom hebben zij voor het notariaat gekozen en hoe geven ze invulling aan hun vak? In deze rubriek zetten wij iedere maand een nieuw lid in de schijnwerpers. Want de leden máken onze mooie beroepsvereniging. Deze keer: Juliët Dood, kandidaat-notaris bij Hekkelman Advocaten & Notarissen.

Notariaat Magazine 2023-02
Hé notaris Juliët Dood 750x500

‘Ik heb mijn scriptie geschreven over verduurzaming van bestaande appartementencomplexen. Het moest een dubbelscriptie zijn voor de masters notarieel en fiscaal recht en dit was een geschikt én actueel thema. Op basis van het klimaatakkoord van Parijs heeft Nederland de ambitie uitgesproken dat in 2050 alle woningen aardgasvrij moeten zijn. Maar het is een stuk ingewikkelder om met een groep bewoners te beslissen over verduurzaming dan wanneer je de enige eigenaar bent van een woning. Met mijn scriptie wilde ik mijn studietijd op een mooie manier afsluiten en dat is met dit onderwerp zeker gelukt.
Nu werk ik sinds vijf maanden op de afdeling onroerend goed van Hekkelman Advocaten & Notarissen in Nijmegen. Het werk als kandidaat-notaris is uitdagend en leerzaam, en sluit goed aan bij mijn studieachtergrond en scriptie. Ik had al een bijbaan bij de Arnhemse vestiging van Hekkelman tijdens mijn studie notarieel recht. Heel leerzaam voor een student: je krijgt allerlei dossiers in handen, je ziet waar collega’s mee bezig zijn en je proeft de sfeer van een notariskantoor. Het is een laagdrempelige manier om het notariaat te leren kennen.
Ik ben mijn studietijd begonnen met Nederlands recht. In mijn tweede jaar ben ik overgestapt naar notarieel recht, omdat ik de privaatrechtelijke vakken het allerleukst vind. In dit vak werk je juridisch op hoog niveau, en tegelijk heb je veel contact met mensen die (meestal) niet vaak bij de notaris komen en die je goed kunt helpen met je kennis. Dat vind ik het mooie aan het notariaat; het is dankbaar en menselijk werk.’

Reageren?

Mail dan naar nm@knb.nl