Logo KNB.nl
English

Campagne Wie van de drie

Centraal in de campagne stond het levenstestament. In een levenstestament geeft u aan wie namens u beslissingen mag nemen als u dit zelf niet meer kunt. 

In 2015 was de campagne erop gericht om mensen te laten nadenken over hun eigen situatie of die van hun naasten. Centrale vraag was: 'Wie neem ik in vertrouwen om mijn geldzaken te regelen en/of medische beslissingen te nemen?'

In 2016 verschoof de focus naar het bespreken en daarna opstellen van het levenstestament. De boodschap was: 'Ik denk er al een tijdje over na of ik schuif het steeds voor me uit, maar moet het nu echt gaan regelen.'

Waarom deze campagne?

De campagne is onderdeel van de aandacht van de KNB voor de rol van de notaris bij de bescherming van kwetsbare personen, zoals ouderen, tegen financieel misbruik. Hierover leest u meer in het standpunt Financiële bescherming ouderen.

Meer informatie

Op onze consumentenwebsite www.notaris.nl zijn brochures, ervaringen en een checklist te vinden. Zo maakt u kennis met het levenstestament. U krijgt handvatten om zelf de regie in handen te nemen.