Notariaat peilt meningen van stakeholders tijdens diner (video)

Maatschappelijk relevant blijven, dat is ook voor de notaris de uitdaging voor de toekomst. De notaris staat als trusted advisor midden in het leven van burgers. Maak vol gebruik van de digitale mogelijkheden en blijf tegelijkertijd de menselijke maat benadrukken: met deze woorden opende minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming donderdagavond het KNB Stakeholdersdiner. Benieuwd wat hij en stakeholders nog meer zeiden? Bekijk het videoverslag (3:47 min)

In het Kunstmuseum in Den Haag spraken stakeholders van het notariaat aan vijf thematische tafels over de rol van de notaris: fraudepreventie, ondernemers, digitalisering, sociale notaris en vastgoed. Centraal stond de vraag hoe het notariaat toekomstbestendig kan worden in een veranderende maatschappij.

Tafelpraat
Aan de tafel over de sociale rol van de notaris werd geadviseerd de notaris nog meer te bekwamen in de psychologische aspecten van de klantrelatie. Aan een andere tafel zagen ondernemers de notaris graag nog iets pro-actiever in hun adviesrol stappen. Aan de tafel fraudepreventie benadrukte een Tweede Kamerlid dat de notaris nog onvoldoende is uitgerust voor de poortwachtersrol. Hij pleitte voor een wettelijke basis die het mogelijk maakt onderling meer gegevens te delen.

Aan de tafels werden veel meningen en visies opgehaald. Die worden nu verwerkt in de KNB-strategie 2020-2025.

KNB Stakeholdersdiner2

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...