Logo KNB.nl
English

Voor alle momenten die vragen om de notaris

Als notaris heb je een prachtig en veelzijdig beroep. Je speelt een essentiële rol op belangrijke momenten in het leven van je cliënten. Momenten die steeds een andere eigenschap van je vragen.

Pas je cookie-instellingen aan om deze content te bekijken
https://www.youtube.com/embed/qWvcY7mh2Ho

Tekenen voor het droomhuis of de huwelijkse voorwaarden. Het testament opstellen, een bedrijfsovername van vader op dochter of een internationale fusie. Talloze momenten hebben geleid tot dit ene, allesbeslissende moment. Op precies dat moment sta jij je cliënten bij. En weet je wat er nodig is.

Ontdek alle verhalen

Het ene moment vraagt om vasthoudendheid en een rechte rug. Het andere moment om betrokkenheid of verbinding. Afhankelijk van de situatie, vraag en betrokken partijen pas je toe wat er nodig is. Zo ben je van grote meerwaarde voor je cliënten.

 • Te koop aangesneden

  Jullie droomhuis

  Van het eerste adviesgesprek tot het ondertekenen van de koopakte. Met jouw begeleiding en bescherming verandert deze droom in een weloverwogen besluit.

 • Aanzoek aangesneden

  Samen de toekomst tegemoet

  Het ondertekenen van de huwelijkse voorwaarden. Met jouw onafhankelijke advies en vooruitziende blik leg je vast wat voor beiden het beste is.

 • Bedrijf aangesneden

  Internationale fusie

  Een intensief proces met veel juridische kanten. Jouw vasthoudendheid, rechte rug en vermogen om partijen samen te brengen is noodzakelijk.

 • Noodtestament_05

  Afscheid nemen

  Het testament opstellen in een kritieke situatie. Je ontzorgt, bent empatisch en zorgvuldig. Op passende wijze laat je laatste wensen in vervulling gaan.

 • Boerderij_Still02

  Overname van de boerderij

  Een bedrijfsovername van vader op dochter. Als notaris bied je zakelijke ondersteuning zonder de mens uit het oog te verliezen. Je weegt het belang van ieder gezinslid af.

Het notariaat vervult een belangrijke rol in de maatschappij. Lees hier meer over het veelzijdige vak van de notaris.

De notaris in 2026
De KNB bouwt aan de toekomstbestendigheid van het notariaat. Hierbij ligt de focus op drie thema’s: samen voor mens en maatschappij, bescherming en zekerheid en futurepro(o)f. We werken toe naar 2026. Dan is de notaris de juridische adviseur bij uitstek, in een complexe en digitale maatschappij. Meer weten? Lees onze Strategische Agenda hier.