Actieve samenwerking met studieverenigingen

Padellen, dineren en gastcolleges: de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft de afgelopen maanden actief samengewerkt met de 5 notariële studieverenigingen en samen met hen diverse activiteiten georganiseerd. Ook komende maanden staan er weer allerlei evenementen op de planning.

De samenwerkingen en activiteiten maken deel uit van het Futurepro(o)f programma, een van de speerpunten van de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. Daarmee wil KNB het notariaat positioneren als een aantrekkelijk beroep dat voldoet aan de behoeften en eisen van de moderne maatschappij.

Activiteiten
Dankzij de samenwerking van de KNB met de Utrechtse studievereniging Vevanos konden vorige week studenten en kleine en middelgrote notariskantoren uit de Ring Midden-Nederland aanschuiven bij een diner. In diezelfde week was er in Groningen een padeltoernooi voor studenten en kantoren uit de Ring Noord-Nederland, mede mogelijk gemaakt door studievereniging Vevonos. En tijdens de V.I.V.A.mibo in januari konden de leden van de Amsterdamse studievereniging V.I.V.A. kennismaken met kleine en middelgrote kantoren uit de Ring Amsterdam en de Ring Noord-Holland.

Universiteiten
Ook op de universiteiten zorgt de KNB ervoor dat de studenten kennis kunnen maken met de praktijk van het notariaat. Niet elke notariële student is immers (actief) lid van een studievereniging. KNB-voorzitter Annerie Ploumen geeft bijvoorbeeld diverse gastcolleges. Tijdens open dagen, symposia, banenmarkten en trajectkeuzevoorlichtingen geeft de KNB voorlichting om te laten zien wat het betekent om notaris te zijn en welke maatschappelijke rol de notaris daarmee vervult.

Vooruitblik
Komende maanden breidt de KNB de activiteiten met universiteiten en studieverenigingen verder uit om zoveel mogelijk studenten en leden met elkaar in contact te brengen. Zo staat er op 14 maart een jeu-de-boulestoernooi op de planning voor kleine en middelgrote kantoren in de Ring Gelderland. Dit toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de Nijmeegse studieverening Nota Bene. Er zijn nog plekken beschikbaar. Opgeven kan via futureproof@knb.nl.

Padel in GroningenDeelnemers aan het padeltoernooi in Groningen

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...