Kick-off beroepsopleiding notariaat: 2 nieuwe groepen van start

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie verwelkomde de afgelopen weken 2 nieuwe groepen kandidaat-notarissen. Zij beleven dankzij de beroepsopleiding notariaat een vliegende start  van hun notariële carrière. KNB-bestuurslid Thijs Flokstra was aanwezig om de nieuwe lichting te verwelkomen.

In conferentiehotel Heerlickheijd van Ermelo vonden op 5 en 6 september en op 12 en 13 september 2-daagse introductiebijeenkomsten plaats, met zowel inhoudelijke als sociale activiteiten.

Goede voorbereiding
Het notariaat is een vakgebied dat zich aanpast aan de veranderende behoeften van de samenleving en maatschappelijke veranderingen. De beroepsopleiding notariaat speelt hierin een belangrijke rol door ervoor te zorgen dat de toekomstige notarissen goed zijn voorbereid op hun carrière. Tijdens de introductiebijeenkomsten werkten ruim 50 kandidaat-notarissen aan hun leerdoelen voor de komende 3 jaar, variërend van presteren onder druk en omgaan met stress tot het stellen van goede vragen en omgaan met emoties van cliënten.

Verbinding
Er was ook voldoende ruimte in het programma voor de deelnemers om elkaar op andere manieren te leren kennen. Bijvoorbeeld op de bowlingbaan, in de escape room of tijdens een sportsessie in het bos. De contacten die de deelnemers opdoen tijdens de beroepsopleiding zijn waardevol voor de rest van hun notariële carrières.

Futureprof
De beroepsopleiding notariaat leidt deelnemers op tot een futureprof: notarissen die diepgaande juridische kennis combineren met brede vaardigheden zoals empathie en communicatie. Deze combinatie is essentieel in een snel veranderende maatschappij waar juridische expertise alleen niet voldoende is.

Toekomstgericht
De beroepsopleiding notariaat en de kick-offbijeenkomsten maken deel uit van het Futurepro(o)f programma, een speerpunt in de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. Met dit programma zet de KNB zich in om het notariaat te positioneren als een aantrekkelijk en toekomstbestendig beroep, in lijn met de behoeften van de moderne maatschappij.

kickoff beide groepen

Verder in het nieuws

Nieuwe leden Commissie toegang notariaat benoemd

De Minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind heeft 8 leden (her)benoemd tot lid van de Commissie toegang notariaat (CTN). Hiermee is een einde gekomen aan de tijdelijke situatie die eind vorig j...

Er is veel in het notariaat om positief over te zijn

Het FD heeft vandaag een artikel gepubliceerd over de demografische ontwikkelingen in het notariaat. Daarin ligt de focus op het dalend aantal notarissen en de problemen met bedrijfsopvolging, terwijl...

Notaris Saskia Laseur is Legal Woman of the Year 2023

Notaris Saskia Laseur is verkozen tot Legal Woman of the Year 2023. De jury roemde haar oproep aan andere vrouwelijke juristen om niet terug te schrikken voor nevenfuncties. 'Naast je werk kun je zove...