Meer verkochte woningen in november

Het aantal verkochte woningen in november is volgens het Kadaster flink gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder: van 18.255 naar 19.647. Dat is een stijging van 7,6 procent. Wel is de verkoop lichtjes gedaald ten opzichte van oktober dit jaar. In die maand werden er nog 20.143 woningen verkocht.

Het Kadaster neemt als uitgangspunt voor de cijfers het moment dat de notaris de transactie van een koopwoning in het Kadaster inschrijft. Vooral in de provincie Flevoland is dat in november veel vaker gebeurd dan een jaar eerder: het aantal verkochte woningen steeg daar met 30,9 procent het hardst. Op Noord-Holland (-1,1) en Utrecht (-6,1) na is de verkoop in alle provincies gestegen. Ook ten opzichte van oktober is de huizenverkoop in Flevoland het meest gestegen: 7,7 procent.

Hypotheken
Naast een stijging van de verkoop van woningen in november is er ook een grote stijging van het aantal geregistreerde hypotheken te zien. Vorig jaar november werden er nog 26.125 hypotheken geregistreerd, dit jaar waren er dat 29.646. Een stijging van 13,5 procent. Ten opzichte van oktober is het aantal geregistreerde hypotheken met 2,3 procent gestegen.

Executieveilingen
Het aantal executieveilingen is in november flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In november 2016 waren dat er nog 221, nu slechts 141. Dat betekent een daling van 36,2 procent.

Verder in het nieuws

Het jaar 2021 samengevat in een jaaroverzicht

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is in 2021 op allerlei manieren bezig geweest het notariaat futureproof te maken – en te houden. Zo is er een Reflectie Instrument voor (kandidaat-)no...

Invoering Omgevingswet mogelijk verder uitgesteld

De invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2023 staat op losse schroeven. De reden: de Eerste Kamer heeft de stemming over deze ingangsdatum uitgesteld. De senatoren vrezen namelijk voor software-...