Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (BFT), John Meijerink (politie), Hans van den Boom (Belastingdienst) en Ton Konings (FIOD) komen in de podcast aan het woord.

De aanleiding voor de podcast is het op 11 maart gehouden congres 'De poortwachtersrol van de vastgoednotaris in de praktijk versterken'. De deelnemers aan de podcast waren ook sprekers tijdens dit congres, dat werd georganiseerd door de KNB, de Vereniging van Notariële Registergoed Specialisten (NRS), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Platform Veilig Ondernemen (PVO).

Red flags
In de tweedelige podcast die het CCV heeft laten maken gaan de sprekers onder meer in op witwassen, stromannen, red flags, buy-to-let constructies en carrouselverkoop. Tevens komen KNB-voorzitter Annerie Ploumen en NRS-bestuurslid Erwin van Elst aan het woord.

Verder in het nieuws

'Het werk is minder zwart-wit dan mensen soms denken'

De KNB verwelkomt doorlopend nieuwe leden. Wie zijn die mensen die kiezen voor een loopbaan in het notariaat? Waarom hebben ze voor dit vak gekozen en wat zijn hun verwachtingen? Iedere maand zetten w...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...