Meeste akten gepasseerd in Zuid-Holland

Het notariaat heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 341.741 akten gepasseerd. Dit zijn ruim 30.000 akten meer dan een jaar eerder. Gemiddeld komt dit op 3.755 akten per dag. De provincie Zuid-Holland gaat aan kop met het aantal akten gevolgd door Noord-Holland. Het aantal notarissen ligt in Noord-Holland echter wel hoger dan in Zuid-Holland. Dit is te lezen in de nieuwe factsheets van het notariaat.

Het aantal gepasseerde levenstestamenten blijft stijgen. In het eerste kwartaal 2016 werden er 15.254 levenstestamenten gepasseerd. In vergelijking met 2015 is dit een stijging van 35 procent. Het samenlevingscontract steeg met 6 procent en oprichting bv met 9 procent.

Aantal (kandidaat-)notarissen
Het aantal notarissen is het afgelopen kwartaal bijna gelijk gebleven en het aantal kandidaat-notarissen is gestegen met 11. Limburg, Overijssel en Zeeland hebben meer notarissen dan kandidaat-notarissen. Bij de overige provincies is dat juist andersom.

Verder in het nieuws

Minister wil legitieme portie niet afschaffen

Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen dringende noodzaak om de legitieme portie te schrappen. Dat antwoordt hij op vragen van Vera Bergkamp (D66). Volgens een door haar aangehaa...