Logo KNB.nl
English

Vervolg interview Andy Furr

Kandidaat-notaris Andy Furr vertelt over de studie notarieel recht en het werk in het notariaat.

Hoe verliep na je studie de overgang naar praktijk?

Tijdens je studie leer je de theorie, de praktijk komt pas op kantoor. Ik kwam bij iemand op de kamer die veel ervaring heeft en mij overal mee kon helpen. In het begin kost alles je veel tijd. Je leert de eerste jaren veel. Hoe ga je om met cliënten, hoe stel je een offerte op, etc. Je groeit vanzelf in het vak.

Hoe is het om met advocaten en fiscalisten samen te werken?

Heel veel dossiers vragen om samenwerking met andere disciplines. Advocaten van ons kantoor kijken bijvoorbeeld naar de bestemmingsplannen van een te verkopen pand. Een ander uitstapje dat we maken, is naar de fiscalisten. Zij handelen het belastingtechnische gedeelte af. Voor klanten is het fijn als ze één aanspreekpunt hebben. Ze krijgen niet te maken met andere kantoren of onderaannemers.

Ik vind het mooi om bij te dragen aan belangrijke momenten van particulieren. Bijvoorbeeld een jong stel dat dolblij is dat de financiering van hun woonhuis rond is.

Krijg je weleens leuke reacties of complimenten van cliënten?

Het komt voor dat je 1,5 jaar lang dagelijks contact hebt met cliënten. Dan bouw je echt een relatie op. Als het dossier afgerond is, zeggen ze bijvoorbeeld 'super mooi werk verricht'. Ik was laatst op vakantie en toen zei een cliënt bij terugkomst: 'Fijn dat je terug bent, je had je vakantie echt verdiend!'

Wil je notaris worden?

Ja, die ambitie heb ik. En dat punt is zichtbaar op de horizon.

andy

Andy Furr studeerde Notarieel Recht op Universiteit Leiden en haalde zijn Master-diploma in 2010. In 2014 heeft hij de Notariële Beroepsopleiding afgerond. Hij doorloopt op dit moment als kandidaat-notaris de verplichte beroepsstage. Hierna heeft hij de ambitie om notaris te worden.

Met dank aan Van Doorne