Logo KNB.nl
English

Vervolg interview Tim Wierenga

Tim Wierenga vertelt over zijn studie notarieel recht en zijn stages.

Ben je ook naast je studie actief?

Ik heb bij de studievereniging in commissies en in het bestuur gezeten. Bij de studievereniging werden veel activiteiten georganiseerd, zoals een symposium waar notariskantoren zich presenteren of een bezoek aan notariskantoren. Ontzettend leuk en leerzaam. Alles wat ik naast mijn studie doe is echt een toevoeging.

Hoe reageren mensen op een verjaardag als je zegt dat je notarieel recht studeert?

Ik hoor heel vaak 'Hè maar je bent zo'n vlotte jongen'. Mensen gaan er onterecht vanuit dat het notariaat niet vlot is. Het notariaat is juist erg in beweging, meer mensen worden aangenomen, je hebt veel contact met mensen, geen dag is het zelfde. Je moet elke dag nieuwe problemen oplossen.

Het notariaat houdt zich bezig met zaken die sommige mensen saai en stoffig vinden, maar die wel veel invloed hebben op hun privéleven. Bij het opstellen van een testament denken sommige mensen: 'Dat moet dan maar.' Of ze zien voor zich hoe een notaris een akte uit het stof trekt en denken dat alle notarissen een pak dragen. De oudere generatie notarissen droeg pakken. Daarmee creëer je afstand. Dat is tegenwoordig niet meer zo, zeker niet bij middelgrote en kleine kantoren. Je gaat wel representatief naar het werk, maar zeker niet meer elke dag in een pak.

Waar vind je tegenwoordig nog een adviseur die neutraal tussen de partijen in staat? Iemand die iedereen de helpende hand toereikt. Dat vind ik juist zo mooi aan het werk als notaris.

Wil je ooit notaris worden?

Ja, dat denk ik wel. Het is een heel mooi beroep en ambt. Sommige mensen hebben het over het afschaffen van notariaat. Dat is absoluut niet wenselijk. Waar vind je tegenwoordig nog een adviseur die neutraal tussen de partijen in staat? Iemand die iedereen de helpende hand toereikt. Dat vind ik juist zo mooi aan het werk als notaris.

tim-wierenga

Tim Wierenga koos na zijn eerste jaar rechten op de Rijksuniversiteit Groningen voor de studie notarieel recht. Hij is nu bezig met zijn Master en hoopt in april 2017 af te studeren.

Tim woont in Groningen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met triathlon.