Nieuw biedingsplatform voor commercieel vastgoed

Met een nieuw online biedingsplatform voor commercieel vastgoed wil de NVM meer transparantie en flexibiliteit brengen in het biedingsproces. Eerder voerden de NVM, VBO, Vastgoedpro en de Vereniging Eigen Huis al een biedlogboek in voor de particuliere vastgoedmarkt.

Het nieuwe platform, NVM Online Bieden, biedt de mogelijkheid van verkoop bij inschrijving. Ook het gesloten veilingmodel is mogelijk: alleen toegelaten bieders zien hoeveel er wordt geboden. Het platform heeft verder een speciale toegang voor betrokken notarissen, een dataroom en digitale persoonsverificatie. Volgens de NVM zorgt het platform er voor dat bedrijfspanden of investeringsobjecten beter kunnen worden verkocht.

Biedlogboek
De NVM volgt met het platform de eerder ingezette lijn van meer transparantie. Sinds 1 juli kunnen kandidaat-kopers die een bod hebben uitgebracht in een digitaal biedlogboek zien hoe het biedingsproces, na het verstrijken van de bedenktermijn en eventuele ontbindende voorwaarden, is verlopen.

Verder in het nieuws

Financiën: meld opmerkelijke belastingconstructies

Het ministerie van Financiën gaat het hele belastingstelsel tegen het licht houden om opmerkelijke belastingconstructies in kaart te brengen. Daarbij roept het ministerie de bevolking op dergelijke co...

Kamervragen over uitspraak UBO-register

Het Europese Hof van Justitie oordeelde deze week dat niet iedereen toegang mag krijgen tot informatie over de uiteindelijke belanghebbenden (UBO’s). Tweede Kamerleden Chris Stoffer (SGP) en Eelco Hei...