Notariaat organiseert politieke cafés

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) organiseert drie politieke cafés in aanloop naar de komende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Het notariaat wil hiermee enkele maatschappelijke thema’s agenderen. Het eerste politieke café is bedoeld voor ondernemers en vindt plaats op maandag 30 januari.

Op maandag 30 januari ontbijt het notariaat met ondernemers, Kamerlid Kees Verhoeven (D66), kandidaat-Kamerlid Martin Wörsdörfer (VVD) en kandidaat-Kamerlid Wytske de Pater (CDA). Er wordt besproken tegen welke problemen kleine en middelgrote ondernemers aanlopen als het gaat om wet- en regelgeving. MKB-Nederland ziet het ‘mkb-proof’ maken van regelgeving als mogelijke oplossing: wet- en regelgeving wordt dan standaard getoetst aan werkbaarheid en gevolgen voor ondernemers. Veel notarissen denken dat rechtsvormen die de flexibiliteit en dynamiek van het ondernemerschap beter faciliteren een oplossing zijn.

Plaats en tijd:
Café Brasserie Dudok (Hofweg 1A, 2511 AA Den Haag)
8-10 uur (inloop vanaf 7.45 uur)

Twintigers en dertigers over de woningmarkt
Op maandag 20 februari praat het notariaat met twintigers en dertigers over de woningmarkt. Veel hoogopgeleide twintigers en dertigers starten – door het wegvallen van de basisbeurs – hun werkende leven met een flinke studieschuld. Hoe koop je dan je eerste huis in een overspannen woningmarkt als ook nog de financieringsmogelijkheden beperkter worden? Welke oplossingen heeft de politiek voor dit probleem? Moet de overheid ingrijpen of de markt zijn werk laten doen? Kamerlid Roald van der Linde (VVD) en kandidaat-Kamerlid Joba van den Berg (CDA) wisselen van gedachten met elkaar en het publiek over deze problematiek.

Plaats en tijd:
Café Brasserie Dudok (Hofweg 1A, 2511 AA Den Haag)
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19 uur)

Ouderen over financieel misbruik
Op woensdag 8 maart gaat het notariaat in gesprek met ouderen(organisaties) over de aanpak van financieel misbruik van ouderen. Steeds meer senioren krijgen te maken met financieel misbruik. Het begint vaak klein: van het boodschappengeld van een oudere worden ook een paar eigen boodschappen betaald. Andere bekende voorbeelden zijn het stelen van geld of waardevolle spullen, misbruik via machtigingen, iemand financieel kort houden en gedwongen testamentwijziging. Plegers zijn vaak naaste familie, buren en kennissen, maar ook zorgverleners en vrijwilligers.  Kandidaat-Kamerlid Mahir Alkaya (SP) en een (kandidaat-)Kamerlid van het CDA gaan in gesprek met ouderen(organisaties).

Plaats en tijd:
Café Brasserie Dudok (Hofweg 1A, 2511 AA Den Haag)
15-17 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Praat mee in onze cafés! Meld u aan via politiekcafe@knb.nl.

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...