Eerste demo van digitale koopovereenkomst

Zorgeloos Vastgoed heeft maandag een eerste demo gepresenteerd van een digitale koopovereenkomst. Die moet er voor zorgen dat het in de toekomst niet meer nodig is om de koopovereenkomst tot wel 7 keer toe te kopiëren, te controleren en te verspreiden.

Het proces rondom een koopovereenkomst is voor consumenten niet altijd even overzichtelijk. Daarom werkt het initiatief Zorgeloos Vastgoed, waarin ook de KNB is vertegenwoordigd, aan een verbetering van het overzicht en inzicht van dit proces. Een eerste stap is het ontwikkelen van een digitale koopovereenkomst. Nu controleert elke partij die de overeenkomst in handen krijgt opnieuw de inhoud. Straks is dat niet meer nodig, onder meer door daar duidelijke afspraken over te maken.

Demo
Een afvaardiging van makelaars, financieel adviseurs, geldverstrekkers, notarissen en het Kadaster heeft maandag een eerste demo van de digitale koopovereenkomst bekeken en besproken. De komende tijd gaat Zorgeloos Vastgoed aan de slag met de ontvangen feedback. Vervolgens wordt de demo op de website van het initiatief geplaatst.

Groepsfoto.JPGAfgevaardigden betrokken beroepsgroepen bij eerste demo digitale koopovereenkomst

Verder in het nieuws

Nieuwe podcast: De vastgoednotaris als poortwachter

Witwasconstructies, ABC-transacties en katvangers: ze komen allemaal aan bod in de nieuwe podcast 'De vastgoednotaris als poortwachter'. Onder meer Robert Helder (Universiteit Utrecht), Dirk Kolkman (...

Notaris vertrekt voor fietstocht van 3 maanden

Vrijdag trekt notaris Ellen van Pelt de deur van haar kantoor in Assen achter haar dicht. Maandag springt zij op haar fiets voor een tocht van 3 maanden. Waar die haar gaat brengen weet zij nog niet, ...