Kamer wil opnieuw praten over aandeelhoudersregister

De Tweede Kamer heeft het dossier van het centraal aandeelhoudersregister (CAHR) opnieuw op de agenda gezet. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) stuurde enkele Kamerleden eind vorige week nieuwe informatie over het CAHR. Dat was aanleiding voor Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) om te pleiten voor heragendering van het CAHR. Het onderwerp wordt betrokken bij de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De minister heeft de KNB en de Tweede Kamer eind juni 2013 laten weten dat hij het centraal aandeelhoudersregister wil onderbrengen bij de Kamer van Koophandel en niet bij het notariaat. Op 23 september hebben zowel de Kamerleden als de KNB de impactanalyse van de Kamer van Koophandel (KvK) over het centraal aandeelhoudersregister gekregen. De KNB vindt dat de impactanalyses van de Kamer van Koophandel en de KNB over de realisatie van het centraal aandeelhoudersregister niet te vergelijken zijn.

Naar verwachting laat minister Ivo Opstelten eind oktober weten wat de verdere stappen zijn.

Verder in het nieuws

Weer minder akten gepasseerd in april

Notarissen hebben in april, voor de vierde maand op rij, minder akten gepasseerd dan in dezelfde periode vorige jaar. Zetten notarissen in april 2022 hun handtekening onder ruim 155.000 akten, in apri...