Gratis toegangskaarten voor Fraude Film Festival

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is dit jaar partner van het Fraude Film Festival. Dat staat deze keer in het teken van ‘uitbuiting’. De beroepsorganisatie houdt op 3 oktober, van 9.00 tot 10.00 uur, een sessie over de bescherming van kwetsbare mensen. De KNB geeft gratis kaarten weg voor deze dag.

De overheid wil dat mensen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden. Als zij kwetsbaar zijn, ligt het risico op misbruik of uitbuiting op de loer. De neiging om deze mensen in bescherming te nemen is groot. Zo ontneem je hen de vrijheid om zelf hun leven te leven, beslissingen te nemen en soms een fout te maken. Hoe ervaren ‘kwetsbare mensen’ dit zelf? En hoe vind je samen met naasten en professionals de balans?

Gesprek
Tijdens deze sessie komt een aantal filmfragmenten voorbij waarin mensen in een kwetsbare situatie hun ervaring vertellen. Dat kan positief, maar ook negatief zijn. Daarna gaat een panel onder leiding van Eveline Rethmeier in gesprek met de zaal over het dilemma tussen het uitsluiten van ieder risico op misbruik en het (onnodig) beperken van de autonomie van mensen. Het panel bestaat uit Nick van Buitenen (voorzitter KNB en notaris in Utrecht), Roxanne Faujdar (Rabobank en mede-initiatiefnemer Lokale Alliantie Zoetermeer) en Edwin van Breemen (coach voor zorgprofessionals).

Entreekaarten
De KNB geeft gratis entreekaarten voor 3 oktober weg. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@knb.nl en ontvang de code om u aan te melden.

Verder in het nieuws

Prinsjesdag: wijzigingen overdrachtsbelasting

De zogenoemde antimisbruikbepaling bij de startersvrijstelling in de overdrachtsbelasting wordt gewijzigd. Voor de startersvrijstelling en het verlaagde tarief van 2 procent wordt voortaan ook rekenin...